HATAY / DEFNE - KOÇÖREN CEMALETTİN TINAZTEPE ORTAOKULU

Hayırsever Cemalettin TINAZTEPE ve Ailesinin Özgeçmişi

Antakya’da  doğan Cemalettin Tınaztepe, İstiklal harbi bitiminde genç yaşta İstanbul’a  giderek iş hayatına atılmıştır. 1924 yılında  Naciye Hanım ile evlenen Cemalettin Bey’in 1925’te Ahmet Münir, 1927’de Haldun  ve 1929’da Feridun adında üç erkek çocuğu dünyaya gelmiştir. 1951 yılında  “Cemalettin Tınaztepe ve Oğulları Kolektif Şirketi”ni kurup oğulları ile  birlikte ticaret hayatına devam etmiştir. Haldun  Tınaztepe’nin kendi ifadesi ile; kendisinin ve kardeşlerinin çocuklarının  olmadığının, ancak Yüce Allah “bütün Türk çocukları sizin çocuklarınızdır” dermişcesine  algılayıp okullar açıp burslar vermişlerdir. Babaları  Cemalettin Bey, Antakya merkezdeki Cemalettin Tınaztepe İlköğretim Okulu’nun  1976 yılında 15 derslikli olarak yapımına başlamış, 1977 yılında bitirmiş ve  aynı yıl vefat etmiştir. Tınaztepe  Kardeşler, babalarının yaptırdığı Cemalettin Tınaztepe İlköğretim Okulu’na 1998  yılında 18 derslikli ek bir bina inşa ettirmişlerdir. Çocukları da, babalarının  vasiyeti üzerine kazançlarının büyük bir kısmını Milli Eğitim’e ve diğer hayır  işlerine harcamaktadırlar. 2004 yılında  Antakya’da 3 okul, 2006 yılında 1 okul yaptırmışlardır. Bu okullar :

• Antakya Merkez Cemalettin Tınaztepe İ.Ö.O.

• Antakya Merkez Koçören Cemalettin Tınaztepe  İ.Ö.O.

• Antakya Merkez Feridun Tınaztepe İ.Ö.O.

• Antakya Merkez Koçören Naciye Tınaztepe  İ.Ö.O.

• Antakya Merkez Haldun Tınaztepe İ.Ö.O.

Yayın: 22.02.2016 - Güncelleme: 05.10.2018 10:52 - Görüntülenme: 1090